Advertentie

Browse By

Daan van Geel wint prachtige finale Outdoor Tolbert

TOLBERT – Daan van Geel zegevierde zondag in de Grote Prijs van Outdoor Tolbert. De 39-jarige ruiter uit het Drentse Gees klopte met zijn paard Djam in de barrage dertien concurrenten en won een nieuwe tractor. Van Geel kreeg de overwinning zeker niet cadeau. Met topruiters als Albert Zoer, Chantal Rechter en Jur Vrieling in de barrage moest hij het gaspedaal flink indrukken.

De Drentse winnaar reed als vijfde in de barrage en zijn snelle tijd van 40.57 werd niet meer verbeterd. “Het was een mooie vloeiende ronde”, blikte Van Geel tevreden terug. Samen met zijn vrouw Mareille heeft hij een handelsstal. Djam is als één van de weinige paarden niet te koop. “Nog niet ten minste. Hij is als het ware mijn uithangbord. Ik wil zelf ook graag in de sport meedoen.”

Gerrit Veenstra werd knap tweede. Hij zette met zijn paard Loidon van T&L een tijd van 40.92 neer. “Ik was op de overwinning gebrand”, aldus de ruiter uit Drachtstercompagnie. “Ik kan me niks verwijten, het liep volgens plan, ik heb niet het gevoel dat ik het ergens heb laten liggen.”

Ernesto Canseco maakte de top drie compleet. De Mexicaanse ruiter kwam aan de start met Pretty Little Liar. Vierde werd Chantal Regter uit Assen met Enjoy.

Zowel Jur Vrieling als Albert Zoer gingen in de barrage voluit, maar hun risico’s werden niet beloond. Vrieling kreeg met de hengst Dallas VDL een springfout en werd achtste, Zoer liep een weigering op met Freedom en werd twaalfde. Vrieling won eerder op de middag wel de ZZ-finale met  Fiumicino van de Kalavallei, wat hem een nieuwe jacuzzi opleverde.

Na zes dagen paardensport onder stralende omstandigheden blikte de organisatie tevreden terug. “We hebben een meer dan geslaagd evenement gehad”, aldus wedstrijdleider Ella Huizinga. Vorig jaar viel Outdoor Tolbert, toen nog in september, grotendeels in het water. Dat was voor de organisatie reden om het evenement vroeger in het seizoen te verrijden.

Bezoek de website van Outdoor Tolbert voor meer informatie: www.jumpingoutdoortolbert.nl