Advertentie

Browse By

Cruwijn Roden wint Ondernemersprijs 2018

 

WINNAAR ONDERNEMERSPRIJS NOORDENVELD 2018

NOORDENVELD – Tijdens de feestelijke opening van de 66ste Noorder Expo (voorheen Jaarbeurs van het Noorden) reikte burgemeester Klaas Smid vanmiddag de Ondernemersprijs 2018 van de gemeente Noordenveld uit aan Cruwijn Roden

De Commissie van Aanbeveling was erg onder de indruk van de ondernemers Bertjan Stadman en partner Jeanet Noppert. Sinds de opening van de wijnspeciaalzaak in 2012 hebben de ondernemers zich continu laten zien op de markt. De jury spreekt dan ook van een uniek bedrijf die blijft innoveren door kansen en uitdagingen te zien. Samen met andere (horeca)zaken is Cruwijn maatschappelijk betrokken door veelvoudig de samenwerking aan te gaan. De jury was ook erg te spreken over hoe Cruwijn bezig is met duurzaamheid. Zo heeft Cruwijn alleen wijnen in het assortiment die duurzaam geproduceerd worden, wordt er gewerkt met gerecyclede papieren tassen en wordt de bevoorrading gecentraliseerd zodat er maar één vrachtwagen wordt ingezet in plaats van acht. De Commissie van Aanbeveling noemt het een terechte winnaar, die aan alle eisen van de Ondernemersprijs voldoet.

Ereprijs
Ieder jaar is het voor de Commissie van Aanbeveling weer lastig om een winnaar te kiezen in. Het is erg lastig om één met het ander te vergelijken. Zowel de grotere MKB-ondernemer, als de kleinere detaillist dragen bij aan de economische bedrijvigheid in Noordenveld. Eén van de genomineerde bedrijven die geen winnaar is geworden wil de Commissie van Aanbeveling wel eren. Deze onderneming is maatschappelijk en sociaal erg betroken. Het bedrijf heeft landelijk maar liefst 150 vestigingen waarvan de hoofdvestiging in de gemeente Noordenveld. Er werken ruim 1000 medewerkers en het bedrijf biedt volop kansen en aanvullende begeleiding voor werknemers met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Deze ereprijs gaat uit naar Op=Op Voordeelshop uit Peize.