Advertentie

Browse By

Corona, corona en nóg eens corona

Terwijl ik dit schrijf in een heerlijk voorjaarszonnetje die door de ramen schijnt, hangt er toch een sluier over Nederland. En ik vraag me af hoe het ervoor staat in onze regio, zegt een bezorgde moeder die al een week verplicht in quarantaine leeft.

Op het moment van schrijven heeft de gemeente Noordenveld 1 positief getest persoon met het Coronavirus COVID-19 en in de gemeente Westerkwartier zijn er 2 mensen positief getest. Dan rijst bij mij de vraag hoe het eigenlijk met de rest van de inwoners gaat.

Want moeten wij de officiële informatie maar klakkeloos geloven of word het tijd om eens kritisch om ons heen te kijken? Niet ieder kuchje is natuurlijk het coronavirus, maar hoe zit het met de mensen die opeens een zeer zware griep hebben en zich maar langzaam herstellen? Die niet getest worden, omdat ze geen risicogroep zijn, maar wel degelijk heel ziek en benauwd op bed liggen. Die dit niet herkennen als een griepje maar het heel anders vinden.

En de wereld zit even raar in elkaar. Enkele kinderen spelen gewoon buiten terwijl andere kinderen vanuit de woonkamers toekijken. De winkels worden nog steeds overspoelt met mensen en de personen die dit virus serieus nemen kunnen hun boodschappen haast niet doen omdat mensen de gangpaden bezet houden om een praatje te maken. Jeugd zoekt elkaar op, want Mark Rutte zei onlangs dat ze toch niet besmet kunnen worden. En leg de jeugd met hun selectieve gehoor maar eens uit dat die man nog meer heeft verteld. Dat dit de vooravond van een lange storm word en het al dichterbij is dan menigeen denkt. Dat de 3 positief geteste personen eigenlijk niks zegt. Dat het heerst, maar het nog niet duidelijk is, omdat men geen paniek wil zaaien.

Om alle mensen te willen bereiken moet er meer duidelijkheid komen. Meer bewustwording onder alle inwoners. Dus als je iemand kent die ziek is en alle bekende klachten van corona heeft, meld het hier dan even. Dan kunnen we samen een beter beeld krijgen van de omstandigheden waar we momenteel in verkeren in plaats van alles maar voor waar aannemen.

Laatste nieuws

Coronavirus kaart van Nederland per gemeente

Totaal aantal testen positief in Nederland: 4204

aantal per 22 maart 2020 14.00 uur gemelde COVID-19 patiëntenPer 100.000 inwoners per gemeente tot en met 22-3-2020

    

Deze kaart toont het aantal patiënten per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en en gemeenten per 22 maart 2020.
Door correcties achteraf in het systeem kunnen wijzigingen optreden.

Van 155 patiënten is de woonplaats nog onbekend.


22-03-2020 | 14.14

43 patiënten overleden,  573 nieuwe patiënten, in totaal 4204  positief geteste personen

Sinds gisteren zijn 573 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 4204. Onder hen zijn 988  mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

43 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 179 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1404 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (585) en Noord-Holland (535).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.