Advertentie

Browse By

Combiteams in actie bij Sparta

ZEVENHUIZEN – Donderdag vond de tweede training voor de combiteams van OWK, Rodenburg en Sparta plaats. Vandaag was het de beurt aan Sparta om de training te verzorgen. Dit werd gedaan door Anoek Pothoven (selectiespeler en nu nog trainer/coach van Sparta D1). Anoek heeft de trainerscursus KT3 succesvol afgerond en was dus uitermate geschikt voor deze klus. Volgend seizoen zal zij ook een van de combiteams onder haar hoede nemen, vandaag alvast een mooi voorproefje. Zij werd hierbij geassisteerd door Leo van der Lei (hoofdcoach Sparta), Kees Jan Hut (Sparta), Jeroen van Wijk (Rodenburg) en Nick Spaan (Rodenburg). Vanaf de kant keken René Buring (OWK) en Astrid Hoetjer (OWK) met een kritisch oog toe.

De nieuw te vormen C-teams krijgen een gevarieerde training voorgeschoteld en de kinderen zijn erg enthousiast en fanatiek. Onder mooie weersomstandigheden vliegt de ene na de andere bal door de korf en langzamerhand verschijnen de eerste zweetdruppels! Er wordt afgesloten met verschillende partijvormen en dan zit de training er weer op.

De groep B-ers is aanzienlijk groter dan de C-ers, maar liefst 28 kinderen staan te zweten en rennen van de ene kant naar de andere kant. Fanatiek en flexibel als ze zijn spelen ze bijna met iedereen samen. Voor de groep die aan de kant staat te selecteren wordt het er niet makkelijker op. Na een uur is ook deze training alweer voorbij en wordt er gezamenlijk opgeruimd.

Woensdag 14 juni wordt er nog een keer getraind voordat de conceptindeling van de teams bekend gemaakt wordt aan de jeugdleden. De C-ers zullen net als de afgelopen trainingen van 18.30 tot 19.30 uur trainen met aansluitend tot 20.30 uur de B-ers. Nog één keer knallen voor de zomerstop!