Advertentie

Browse By

CLASSIC MOTOR & BROMFIETSBEURS A.S. WEEKEND

LEEK – Het is bijna weer zover op zaterdag 16 en zondag 17 maart is er in twee hallen van Sportcentrum Leek de 6e Classic motor & bromfietsbeurs. En er valt weer veel te zien en te beleven. Mooie collecties motoren van diverse clubs van begin vorige eeuw tot en met de eind jaren ’80 zijn op de beurs te bewonderen. Ook particulieren hebben ingeschreven om hum tweewieler te verkopen of te showen.

Bijzonder is wel de collectie vooroorlogse motoren van Gert Holmersma uit Marum. Prachtige exclusieve machines zoals een Indian en Brough staan op de beurs te pronken. Uiteraard ontbreken de klassieke bromfietsen niet.  Merken als Zundap, Kreidler, Puch, Berini, Testi en vele andere merken bromfietsen zijn volop te zien.  Een particuliere verzamelaar van Kreidler bromfietsen heeft zijn verzameling op de beurs staan.

Veel standhouders met onderdelen, documentatie, gereedschap, miniaturen en van alles en nog wat hebben zich ingeschreven. Ook veel nieuwe standhouders komen naar Leek. Evenals vorig jaar is er weer plaats gemaakt voor occasions van een jongere leeftijd. In een speciale occasionhoek kunnen handelaren en particulieren hun motoren, bromfietsen en scooters te koop aanbieden. En ook voor particulieren is de mogelijkheid overtollige onderdelen en alles wat daar mee te maken heeft te koop aan te bieden. Deelname is gratis. Wel eerst even inschrijven voor een standplaats

Op de beurs  een mooie verzameling vooroorlogse  buitenboordmotoren van Museum de Verzamelaar. En de heer Reindersma van dit museum kan daar zeer boeiend verhaal over vertellen. De openingstijden zijn op zaterdag 16 en zondag 17 maart van 09:00 tot 17:00 uur.