Advertentie

Browse By

Chantal gaat………zwemmen!

Chantal trainde zaterdag nog even bij Cnossen aan het Leekstermeer voor de Groningen Swim Challenge in haar wetsuite, die Cnossen haar aangeboden heeft. Foto: Erik Brand

Chantal Berends gaat 1,5 kilometer zwemmen door de grachten van Groningen voor het goede doel en zoekt sponsoren!

LEEK – De altijd goedlachse, vrolijke en uiterst sportieve Chantal Berends uit Leek gaat aankomende zaterdag 25 augustus zwemmen voor het goede doel. Ze gaat maar liefst 1,5 kilometer zwemmen door de grachten van Groningen tijdens de Groningen Swim Challenge. Het doel van de 38-jarige Leekster is zoveel mogelijk geld bijeen te zwemmen voor het UMCG Kanker Researchfonds. “Dit vind ik een mooi en goed doel en zwem hier graag voor”, zegt Chantal. Iedereen komt op de één of ander manier wel in aanraking met die vreselijke ziekte kanker. Zo ook Chantal, want een paar jaar geleden kreeg haar moeder ook te maken met de ziekte en dat was een erg moeilijke tijd. Maar gelukkig hebben ze haar moeder goed kunnen behandelen en is ze nu van de rottige ziekte af.

Het is best een afstand, die 1,5 kilometer zwemmen. Maar voor de uiterst sportieve blondine moet het te doen zijn. Zo zie je Chantal met regelmaat met haar racefiets voorbij scheuren of is ze in de sportschool te vinden om haar conditie op peil te houden en haar lichaam in ‘shape’ te trainen. En daarnaast is ze graag op feestjes te vinden met haar ‘big smile’. Maar met alleen die big smile redt ze het niet. Want ze is op zoek naar donaties en sponsoren. Want op dit moment is erg nog maar 20 euro gedoneerd en dat is lang niet genoeg voor een goed onderzoek.

Donaties voor het UMCG Kanker Researchfonds
Chantal zou het erg fijn vinden als jullie haar helpen om het huidige bedrag van 20 euro te verhogen. Dus hierbij vraagt ze iedereen om haar te steunen. Je kan heel eenvoudig via de onderstaande link wat geld doneren. En ja elke euro is van harte welkom, zegt ze met een brede glimlach. Want het zou toch geweldig zijn dat ik zaterdag duizend euro kan schenken aan het goede doel! “Dus lieve mensen, als jullie me willen helpen zou ik dat geweldig vinden en het zou te mooi zijn als we die verschrikkelijke ziekte kanker in de toekomst kunnen genezen”, meldt Chantal. En natuurlijk kun je Chantal en alle andere deelnemers tijdens  Groningen Swim Challenge ook komen aanmoedigen. A.s. zaterdag om 19 uur springen ze bij roeivereniging De Hunze de Groningse gracht in om anderhalf kilometer te zwemmen naar de Oosterhaven. Kom je haar ook toe juichen?

HIER KUN JE DONEREN EN CHANTAL HELPEN!

Foto’s: Erik Brand©