Advertentie

Browse By

Buurkracht organiseert startbijeenkomsten in het Westerkwartier  

Samen met je buren aan de zonnepanelen:

Buurkracht organiseert startbijeenkomsten  

Westerkwartier – Er kunnen nog veel meer zonnepanelen op de daken van huizen in Groningen. Het maatschappelijke initiatief Buurkracht organiseert daarom van 10 september tot en met 19 september diverse startbijeenkomsten o.a. Leek, Marum en Zuidhorn. Om inwoners en hun buren te informeren over deze duurzame energievorm. En om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, zodat ze meteen tot actie over kunnen gaan. Want buren hebben samen buurkracht. De inzet: op zoveel mogelijk daken van Groningse koopwoningen zonnepanelen.

Succesvol landelijk initiatief breidt fors uit
Buurkracht brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Inmiddels zijn er ruim 300 buurten actief in Nederland, waarvan 14 in Groningen. In alleen al Groningen besparen Buurkrachtbuurten bijna € 40.000,- per jaar op hun energierekeningen. Met de komende startbijeenkomsten verovert dit succesvolle maatschappelijke initiatief de provincie verder.

Samen energie besparen: zinvol én leuk
“Het is mooi om te zien dat bewonersinitiatieven veel kunnen bijdragen aan de energietransitie. Zodra buurtgenoten de handen ineenslaan zie je grootse resultaten ontstaan. En niet onbelangrijk, ze vinden het ook leuk om samen aan de slag te gaan. Er zit veel kracht in buurten!” aldus Niels de Rooij, buurtbegeleider Groningen bij Buurkracht.

Jouw buurt de volgende Buurkrachtbuurt?
Hoe regel je zonnepanelen en hoe helpt Buurkracht daarbij? Op deze en andere vragen krijg je antwoord op de startbijeenkomst. Tevens is het een mooi moment om met buurtgenoten te spreken hoe de handen ineen te slaan. Welke buurt wordt de 15de Buurkrachtbuurt van Groningen? En de 16de? En…

Buurkracht is samen energie besparen
Buurkracht is gratis, onafhankelijk en niet-commercieel. Het maatschappelijke initiatief wordt gesteund door gemeenten en provincies. Buurkracht gelooft dat energie besparen makkelijker, voordeliger en leuker is als je het met de buren doet. Buurkracht is iets wat buren tezamen hebben. De buurtbegeleiders van Buurkracht helpen onder meer bij het enthousiasmeren van buurtgenoten en het aanvragen van offertes bij leveranciers. www.buurkracht.nl

De Groningse startbijeenkomsten in Het Westerkwartier op een rij      

Maandag 10 september Leek: Gemeentehuis Leek, Tolberterstraat 66

Woensdag 12 september Marum: De Kruisweg, Kruisweg 1

Dinsdag 18 september Zuidhorn: Gemeentehuis Zuidhorn, Hooiweg 9

Alle startbijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en duren ongeveer een uur. De koffie staat klaar vanaf 19.30 uur en na afloop kun je nog een drankje nemen. Aanmelden via buurkracht.nl. Geïnteresseerden in de bijeenkomst en/of in Buurkracht kunnen bij vragen contact opnemen met buurtbegeleider Niels de Rooij via niels@buurkracht.nl.