Advertentie

Browse By

Bob tijdens de TT: politie controleert extra op alcohol achter het stuur

Tijdens de TT in Assen wordt er extra aandacht gevraagd voor alcohol in het verkeer. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) wil de feestgangers eraan herinneren om niet met alcohol op achter het stuur te stappen en voert daarom de komende periode de Bob-campagne. Daarnaast controleert de politie tijdens de TT extra op alcoholgebruik.

Eén op de vijf verkeersslachtoffers is het directe gevolg van alcohol in het verkeer. Daarom voert het VVBD ook deze zomer de Bob-campagne. De boodschap voor de campagne is duidelijk: ‘Als je nog aan het verkeer deel gaat nemen, drink je geen alcohol. Kijk daarnaast uit voor de alcohol die na een nacht slapen nog in het bloed kan zitten (restalcohol).’

Zomerse activiteiten Tijdens de TT vraagt het VVBD op diverse manieren aandacht voor de boodschap. Zo is deze te zien op grote publieke schermen op het terrein van de TT. Na de TT gaat de Bob-campagne door en richt die zich op de zomerse activiteiten waar vaak alcohol bij wordt genuttigd. Bijvoorbeeld een middagje op het terras, een dagje op het strand of een barbecue. De Bob-campagne is in Drenthe te horen en zien op onder andere de radio en televisie, in de bioscoop, op publieke schermen en op posters.