Advertentie

Browse By

Bijzondere koetsentocht op 27 mei in Leek

LEEK – Op zondag 27 mei herleven oude tijden op landgoed Nienoord. Dan organiseert het Nationaal Rijtuigmuseum in het kader van haar 60 jarig jubileum een bijzonder koetsentocht met authentiek traditioneel gerij voor gasten, sponsoren en bezoekers. Ook bijzonder is dat per 1 januari 2019 de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn met elkaar gaan fuseren in de nieuwe gemeente Westerkwartier. Dit is voor Museum Nienoord, Borg en Nationaal Rijtuigmuseum, een mooie aanleiding om deze gemeenten onderling te verbinden door middel van deze koetsentocht.

Koetsen moeten rijden, maar de bijzondere museumstukken van het Rijtuigmuseum zijn niet allemaal meer in gebruik. Het zijn objecten geworden: ze vervoeren niet meer, maar worden zelf vervoerd; van depot naar museum op een trailer of als bruikleen naar een ander museum in een geklimatiseerde vrachtwagen.

Toch willen heel veel mensen graag eens een ritje maken met zulk historisch gerij. Dat kan dus niet met de collectie van het museum, maar wel met andere rijtuigen die in deze koetsentocht meerijden. De rit gaat over de lommerrijke lanen van het Landgoed naar Leek, Tolbert, Boerakker, Grootegast, Zuidhorn, Midwolde weer terug naar Leek. Voor degene die dit wel eens wil ervaren en een ritje wil maken met een historische koets door de nieuwe gemeente Westerkwartier is dit de kans.

De kosten hiervoor bedragen per ochtend of middag rit € 10,- p.p. ; dit is inclusief een drankje.

Wilt u de hele dag meemaken dan betaalt u € 30,- p.p. incl. drankjes en lunch.

  • Opstapplaats 1 is P terrein Landgoed Nienoord in Leek       vertrek: 10.30 uur
  • Opstapplaats 2 is De Zijlen Zanddumerweg 9a in Niekerk    vertrek: 14.00 uur

Reserveren via info@museumnienoord.nl ov.v. ochtend- middag of dagrit.