Advertentie

Browse By

AUTEUR VAN ‘GOUDEN JAREN’ NAAR RODEN

 

foto: Jelmer de Haas

AUTEUR VAN ‘GOUDEN JAREN’ NAAR RODEN IN BOEKENWEEK

NOORDENVELD – De Boekenweek heeft dit jaar het thema ‘De moeder de vrouw.’ Noordenveldleest.nl heeft in Annegreet van Bergen een auteur gevonden die met haar boeken goed aansluit op dit thema. Zij komt donderdagavond 28 maart in de Catharinakerk in Roden vertellen over ‘Gouden jaren’ en over haar nieuwste boek ‘Het goede leven’

Haar boeken zijn een feest van herkenning. In ‘Het goede leven’ pakt Van Bergen de draad op van haar bestseller ‘Gouden jaren’. Hierin vertelde ze meer over het dagelijkse leven; de wekelijkse teil die een douche werd, de boterham met tevredenheid een broodje gezond.

Met nieuwe observaties en anekdotes en mooie foto’s laat zij in ‘Het goede leven zien’ hoe de sterke naoorlogse groei het leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd. De tijd is voorbij dat verloofde stellen jaren moesten sparen voor hun uitzet of dat mensen maanden op een telefoonaansluiting moesten wachten. Welke vrouw wordt nu nog ontslagen als ze gaat trouwen? En wie biedt zijn gasten nog een rokertje aan? De boeken laten zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag en dat we rijker zijn geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Een uitgelezen avond om, met jong en oud, samen te genieten van een avondje nostalgie! De lezing is in de Catharinakerk, Brink 1 te Roden op donderdagavond 28 maart om 20.00 uur en kost € 10,00 inclusief een kopje koffie of thee.