Advertentie

Browse By

ANWB maakt o.b.s. De Hekakker Norg veiliger

NORG – Dinsdag was op o.b.s. De Hekakker in Norg de ANWB met het lesprogramma Streetwise op bezoek met verkeerslessen voor leerlingen van 4 tot 12 jaar. Voor de ANWB en natuurlijk voor De Hekakker is het belangrijk dat iedereen, ook kinderen zich veilig in het verkeer kunnen begeven. Daarom heeft de ANWB in 2006 het praktische en spannende lesprogramma ANWB Streetwise ontwikkeld voor het basisonderwijs. 

Voor de groepen 1 en 2  van De Hekakker stonden de volgende punten centraal: verkeersgeluiden herkennen! Oefenen met oversteken! Maar ook hoe belangrijk het is om een gordel te dragen en dat een autostoeltje erg veilig is! De groepen 3 en 4 mochten in een elektrische auto ervaren hoe veilig het is om om in een autostoeltje met gordel te zitten! Want de elektrische auto ging remmen! En zonder gordel vloog de pop tegen het dashboard! Daarnaast werd ze geleerd hoe je veilig moet oversteken en wanneer ziet een auto jou? 

De groepen 5 en 6 mochten zelf in een lesauto remmen! Hoe lang is de remweg? En zit je goed in je gordel? Dit was een hele belevenis!
De groepen 7 en 8 fietsten met hun eigen fiets een parcours met verschillende obstakels. Hoe is de fiets beheersing? En gevaarherkenning?
Als afsluiting mochten ze nog op een elektrische step rijden. Er zijn geen ongelukken gebeurd! Dus de kinderen hebben allemaal hun best gedaan en het was een zeer leerzame en leuke dag! 

eigen foto’s