Advertentie

Browse By

Alex Wekema speelt een spelletje met Shantykoor The Shipmates


WETHOUDER WEKEMA BINGOLEIDER BIJ SHANTYKOOR THE SHIPMATES

RODEN – Wethouder Alex Wekema was dinsdagavond heel even bingoleider bij Shantykoor The Shipmates. Met de traditionele bingo en de jaarvergadering in de thuisbasis – het Geerties Hoes – van The Shipmates, sloot het koor het prachtige muzikale seizoen af. 

Marc Brink, voorzitter van The Shipmates, zocht iemand met verstand van cijfers voor de rol van bingoleider. “Als wethouder van financiën, werk en inkomen en sociale zaken is Alex Wekema geknipt voor deze taak. Bovendien kent hij veel van de koorleden persoonlijk, onder andere omdat ze vanuit Promens Care iedere week de theevoorraad op het gemeentehuis bijvullen.”

Shantykoor The Shipmates bestaat uit 13 mannen met een verstandelijke beperking. Het koor is in 1995 opgericht naar aanleiding van de opening van het Geerties Hoes in Roden. De leden repeteren twee keer per maand en treden regelmatig op. Naast zeemansliederen zingen de mannen ook Jan Smit, Jannes en ander Nederlandstalig repertoire.

Na het zomerreces gaan de repetities in september weer van start. Het eerste concert staat ook al in de agenda: 10 november, samen met Shantykoor De Landrotten en The Blue Ladies in Dorpshuis Nieuw-Roden.