Advertentie

Browse By

Aftrap ‘Fiets, Proef en Beleef’ door Alex Wekema

RODEN – Vanmorgen mocht wethouder Alex Wekema van de gemeente Noordenveld de aftap van het evenement en fietstocht ‘Fiets, Proef en Beleef’ in het kader van de Dutch Agri Food Week (#DAFW18) bij Tessa en Wim Ram op de Blakervelderhoeve in Roden. Alex gooide tijdens de start de eerste (stro)halmen in de oude dorsmachine van ‘boer’ Rozema uit Tolbert.

De Blakervelderhoeve is één van de vijf leuke locaties waar deelnemers een kijkje kunnen nemen in onze voedselketen! Niet alleen de boerderijwinkel is geopend, ook is er een gezellige markt met streekproducten op het erf. Hier haalt u lekkere en gezonde producten rechtstreeks bij de producent zoals de lekkerste honing en verse groenten. Ook Sas Kruidenkast staat op deze sfeervolle markt met al haar kruidenbrouwsels. Saskia plukt (bijna) alles zelf in de natuur, de tuin en rondom Roden en is zeker de moeite waard om haar kraam even te bezoeken. Ook zijn de eerste koeien weer thuis gekomen op de hoeve van de familie Ram en mag u een kijkje nemen in de stal. Op het erf wordt tevens een live demonstratie gegeven van het dorsen van graan zoals men vroeger deed door boer Rozema en zijn knechten.

Pak dus lekker de fiets of kom gewoon even langs sfeer proeven op de boerderij en lekkere producten halen! Aanmelden voor de fietstocht is niet nodig, en de route is gratis bij hun verkrijgbaar! U kunt tot 16.00 uur terecht op de Blakervelderhoeve.

Foto’s: Erik Brand ©