Advertentie

Browse By

Afsluiting blazersklas van OBS de Tandem

RODEN – Op OBS de Tandem te Roden is in samenwerking met muziekvereniging Noordenveld voor de 4e keer op rij een blazersklas gestart. Leerlingen van groep 7 kregen een kennismakingscursus muziek. In tien lessen gaf muziekdocent Wim Stalman les op trompet, klarinet en bariton en andere blaasinstrumenten. Na tien lessen kenden de kinderen de toonladder en hadden ze met elkaar een paar eenvoudige nummers ingestudeerd.

Deze week was de afsluiting van de blazersklas in de vorm van een optreden voor ouders/verzorgers, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s. Het optreden werd gehouden in het Akkoord, het verenigingsgebouw van muziekvereniging Noordenveld. Een unieke locatie om het optreden te houden. Bij het optreden waren ook Jong Noordenveld en het harmonieorkest aanwezig. Jong Noordenveld speelde een paar nummers om aan ouders en kinderen te laten zien hoe het spelen bij een echte jeugdband gaat. En zo ook het harmonieorkest speelde een aantal nummers om te laten zien hoe je mee kunt spelen in een orkest. Zo kregen ouders en kinderen een goede indruk en beleefde ze mee hoe ontzettend leuk het is om samen muziek te maken.

Het was een leuke en gezellige muzikale avond voor jong en oud. Door het aanbieden van deze blazersklas op scholen stimuleert muziekvereniging Noordenveld kinderen om een instrument te gaan bespelen. Naast dat het ontzettend leuk is om een instrument te bespelen wijst onderzoek uit dat muziek spelen kinderen slim maakt. We kunnen dus oprecht spreken van een win win situatie! De muzieklessen die nu werden verzorgd op OBS de Tandem, kunnen worden vervolgd bij muziekvereniging Noordenveld.

Mocht u nu denken, Jong Noordenveld is ook wat voor mijn kind of misschien het orkest voor u zelf. Dan heeft muziekvereniging Noordenveld een leuk aanbod voor u en uw kind. Voor informatie kunt u contact opnemen met Gréhilde Nauta, coördinator Jeugd: jeugd@mvnoordenveld.nl en voor de blazersklas voor volwassenen met Jacqueline Hagenauw algemenezaken@mvnoordenveld.nl