Advertentie

Browse By

Actieweek voor Dierenvoedselbank Friesland

Actieweek voor Dierenvoedselbank Friesland

Inzamelingsactie van dierenvoer bij diverse (dieren)winkels

BAKKEVEEN – Van zaterdag 15 juni t/m zaterdag 22 juni organiseert de Dierenvoedselbank Friesland een actieweek in samenwerking met diverse Friese (dieren)winkels. Tijdens deze week wordt klanten van Welkoop, Pets & Co, Petsjop, Pets Place, Dierenspecialist, Intratuin en Albert Heijn (Kiryat Onoplein) Drachten, Poiesz, Coop  Ureterp, Ritsema Dier & Tuin Haulerwijk,  Pets & Co Hardegarijp, Welkoop Oosterwolde,  Pets Place Burgum,  Albert Heijn Surhuisterveen en  Poeisz Bakkeveen  gevraagd of zij dierenvoer willen doneren aan de Dierenvoedselbank Friesland. Deze organisatie is in januari 2019 opgericht, maar heeft nu al meer dan 50 cliënten die voor hun huisdieren afhankelijk zijn van de Dierenvoedselbank.

Hulp voor huisdieren

De Dierenvoedselbank Friesland is opgericht om minima met huisdieren te ondersteunen. Er zijn nog steeds veel mensen die onverwacht in de financiële problemen raken. De Dierenvoedselbank vindt dat je niet kunt verwachten dat mensen hun dieren dan wegdoen, omdat dieren een wezenlijk deel uitmaken van een gezin en troost bieden bij verdriet en eenzaamheid. Daarom biedt deze organisatie hulp in de vorm van gratis dierenvoer. Mensen die een minimuminkomen of een uitkering hebben, komen in aanmerking voor de Dierenvoedselbank. Bij inschrijving moeten zij wel een bewijs van inkomen overleggen. Afhankelijk van het aanbod aan dierenvoerdonaties kunnen cliënten om de paar weken dierenvoer komen ophalen.

Actieweek

Diverse winkels en dierenspeciaalzaken willen tijdens de actieweek meehelpen de voorraad dierenvoer van de Dierenvoedselbank weer op peil te brengen. Klanten kunnen een extra blikje kattenvoer, een zakje hondenbrokken, vogelvoer of ander dierenvoer doneren. Alle extraatjes zijn van harte welkom en komen volledig ten goede aan de cliënten van de Dierenvoedselbank.

De actieweek wordt afgesloten met een open dag. Op zaterdag 22 juni van 10.00 tot 16.00 uur kan iedereen een kijkje nemen bij de Dierenvoedselbank Friesland en de caviaopvang van Stichting Cavia aan de Kreilen 4 te Bakkeveen. Bezoekers kunnen dan ook dierenvoer brengen.

Over de Dierenvoedselbank Friesland

De Dierenvoedselbank is een initiatief van Stichting Cavia in Bakkeveen. De stichting krijgt regelmatig dierenvoer aangeboden, waaronder niet alleen caviavoer, maar bijvoorbeeld ook honden-, katten- en vogelvoer. Omdat de stichting dit zelf niet of nauwelijks gebruikt, is begonnen met het weggeven van dierenvoer aan minima. Vijf maanden na oprichting blijkt dat de Dierenvoedselbank Friesland in een grote behoefte voorziet, met ruim 50 cliënten die in aanmerking komen voor gratis dierenvoer.

www.dierenvoedselbankfriesland.nl