Advertentie

Browse By

8% van de Noordenvelders drinkt teveel alcohol

NOORDENVELD – Uit onderzoek blijkt dat de inwoners uit de gemeente Noordenveld niet vies zijn van een alcoholische versnapering en dus vaak te diep in het glaasje kijken. Maar liefst 8% van de Noordenvelders drinkt overmatig alcohol! Dit blijkt uit het landelijk onderzoek naar het alcoholgebruik dat Christel van Eijck van de inwoners van Nederland op basis van data van de gezondheidsmonitor van het RIVM en het CBS heeft uitgevoerd. “Ik heb deze data opgedeeld per provincie en per gemeente om lokale verschillen in het (overmatig) gebruik van alcohol uit te lichten”, aldus Christel. Een overmatige drinker is gedefinieerd als het meer drinken dan 21 glazen per week voor mannen, en meer dan 14 glazen per week voor vrouwen. 

In de landelijke lijst staat de gemeente Noordenveld op plek 116 in de landelijke lijst van gemeentes met de meeste overmatige drinkers. Dit artikel is te vinden op: https://www.afkickkliniekwijzer.nl/alcoholgebruik-nederland/

Het onderzoek over de provincie Drenthe is te vinden op: https://www.afkickkliniekwijzer.nl/alcoholgebruik-drenthe/

Wat verder opvalt over alcoholconsumptie in de provincie Drenthe:

  1. In Emmen wordt het meeste gedronken binnen de grenzen van de provincie Drenthe. De gemeente kent 11% overmatige- en 14% zware drinkers.
  2. De gemeente Aa en Hunze voert de provinciale lijst aan met het minste aantal ‘probleemdrinkers’. 6% van de volwassen drinkt overmatig en 7% zwaar.
  3. Landelijk heeft de provincie Drenthe met geen enkele gemeente op basis van geen enkele categorie een top-10 notering.