Advertentie

Browse By

32e Editie van de Decemberloop Peize

Peize op 22 december in het teken van de 32e editie van de Decemberloop

PEIZE – Vlak voor de kerstdagen kun je nog even lekker actief zijn bij de Decemberloop in Peize. Een prachtige loop op een verhard parcours door Peize en omgeving. Dit jaar heeft de organisatie een aantal veranderingen voor de lopers in petto. Hiermee zal de loop nog aantrekkelijker zijn voor recreanten, wedstrijdlopers én niet te vergeten kinderen.

Aanpassing parcours, startnummers met chip en prijzengeld
Net als voorgaande jaren kunnen de lopers kiezen voor de afstanden 5, 10 of 15 kilometer (rondjes van 5 km). Ook de estafetteloop, waarbij je met een team van drie 3 x 5 km aflegt, staat weer op het programma. Met wie je een team van 3 vormt, mag je helemaal zelf weten (jong/oud/man/vrouw). Het winnende team sleept de wisselbeker in de wacht.

Deelnemers aan vorige edities, zullen een paar wijzigingen opmerken. Organisator van het eerste uur Arjan Takens vertelt hierover: ‘het rondje was de afgelopen jaren net iets te kort. Door het parcours te verleggen, hebben we er een kloppend rondje van 5 km van gemaakt. Ook gaan we voor het eerst werken met startnummers met ingebouwde chip waardoor ook de tijdregistratie nauwkeurig zal zijn’.  Voor alle lopers is er na afloop een mooie herinnering af te halen in de kantine van VV Peize. En voor de winnaars op de hoofdafstand van 15 km is er dit jaar voor het eerst prijzengeld te verdienen (40 euro, 20 euro en 10 euro voor de nummers 1, 2 en 3 bij de dames en heren).

Kidsrun
Er is dit jaar ook een kidsrun toegevoegd aan het programma. De kinderen lopen 1 rondje (t/m groep 5 basisschool) of 2 rondjes (groep 6 t/m groep 8) van 700 meter. Alle kinderen krijgen een herinnering. Voor de winnaars bij de jongens en meisjes op beide afstanden is er een mooie medaille en iets lekkers van bakkerij Van Esch. Peize in Beweging (PiB) helpt mee er een gezellige loop van te maken. Er is een gezamenlijke warming-up en de studenten lopen mee en moedigen de kinderen onderweg aan, zodat het voor iedereen een leuke ervaring is.

Informatie en voorinschrijven
Alle informatie is te vinden op de website http://decemberlooppeize.wix.com/sport. Via deze site kun je je voorinschrijven (individueel € 8, estafetteteam € 16, jeugd gratis).

  • Na-inschrijven (individueel € 9, estafette € 18) kan op de dag zelf van 9:15-10:00 (jeugd tot 9:45) in de kantine van VV Peize (Hereweg 1-B). Bij VV Peize is ook kleed- en douchegelegenheid aanwezig.
  • De start van alle afstanden is aan de Boerakkerweg.
  • Starttijden: De kidsrun start om 10:00 uur. Om 10:30 starten de overige afstanden.
  • Vragen kun je mailen naar decemberlooppeize@gmail.com of bel 06-16685335.

De organisatie hoopt veel deelnemers te kunnen verwelkomen en wenst iedereen alvast veel loopplezier!

De decemberloop Peize wordt mede mogelijk gemaakt door Univé, Plus de Weerd, Schuiling, Kinesis Fysiotherapie, Automobielbedrijf De Westerd, Podozorg.nl Peize, Bloemenpret, Bakkerij Van Esch en de gemeente Noordenveld.