Advertentie

Browse By

29 april Herdenkingsconcert in Roden

RODEN – Zaterdag 29 april wordt in Op de Helte een HERDENKINGSCONCERT gegeven. Een bijzondere gelegenheid om, luisterend naar muziek die mensen raakt, samen ingetogen de Nederlandse oorlogsslachtoffers te herdenken. Dit concert wordt georganiseerd door de Nederlandse Bach Academie in samenwerking met het 4 Mei-comité. Voorafgaand aan het concert wordt een korte inleiding verzorgd door iemand die met een persoonlijk verhaal stil staat bij de slachtoffers.

Het muziekprogramma begint met een speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd werk voor orkest en mezzosopraan van de hand van componist en dirigent Hoite Pruiksma: I stood with the dead. Vervolgens nog een première voor Drenthe: het hoopvolle Requiem van de antroposofische componist Simon Pluister voor kamerorkest, koor en mezzosopraan. Tenslotte Pluister’s aangrijpende en verstillende lied Der einsame Christus.

Uitvoerenden zijn het door de NBA pas gestarte Concertkoor & -Orkest Drenthe en de mezzosopraan Eske Tibben.

Concertdata

  • 29 april 20.15 – 21.30 uur Roden (Op de Helte)

Het is raadzaam te reserveren via de website van de NBA: www.nederlandsebachacademie.nl of door een e-mail te sturen naar info@nederlandsebachacademie.nl. of bij boekhandel Nijman, Heerestraat 87.

Entree: Volwassene € 15,- (aan de kassa € 17,50-), jongeren tot 18 jaar € 6,- (aan de kassa € 8,-) Korting met CJP-kaart 20%